Beknopte ontstaansgeschiedenis van de Jeu de Boules Club in Horst

 In 1993 werd door enkele enthousiaste boulers, na lang aandringen, goedkeuring verkregen van de Gemeente Horst om een jeu de boulesbaan aan te leggen bij het Östenriekske. Onder de bezielende leiding van Piet Geurts (Hofse Pietje) kwam tenslotte een subsidie beschikbaar van Fl. 3.500,- voor een eerste baan. De leden hebben met man en macht gewerkt aan de realisering! Op 16 febr. 1993 vond de oprichting van de jeu de boulesclub plaats!  Het bestuur bestaande uit Piet Geurts, Teus de Jong, Jo Litjens en Lou van Well en een contributie van Fl. 30,– ging aan de slag en op 6 juni 1993 was het zover; de officiële baan werd geopend door wethouder Harrie Peerbooms. In 2002 werd een tweede baan gerealiseerd en één jaar later konden de leden pauzeren en schuilen in een optrekje.  

De club groeide verder uit en vanaf 2006 werd naarstig gezocht naar een locatie met ruimere mogelijkheden! Meer dan 10 plaatsen werden uitgebreid gewikt en gewogen, maar de hoofdprijs zat er niet bij. In 2011 werd het Östenriekske verkocht en per 1 november moesten de boulers er hun stekkie verlaten. 

Uiteindelijk slaagde het bestuur er in een plek te vinden op het terrein bij de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray e.o. Na enkele maanden van alweer flink de handen uit de mouwen steken , lagen er 8 banen te wachten op veel pétanque plezier en sociaal verkeer.

 

Na een aantal jaren van plannen maken betreffende een overdekte speellocatie met buitenbanen zal er in de zomer van 2020 aan de Gastendonkstraat 50 in Horst a/d Maas een speelhal met buitenbanen en parkeerruimte gerealiseerd worden. De eerste werkzaamheden zijn al in gang gezet. 17 juni 2020 was het zover dat de 14 buitenbanen gereed waren en de eerste partijtjes gespeeld konden worden. De bouw van de overdekte speellocatie vordert gestaag en de wens is dat deze eind oktober gereed is. Op 29 oktober was het zover , de eerste boules konden gespeeld worden. Een lang gekoesterde wens is werkelijkheid geworden.

 

Foto's zijn te vinden op deze site onder LOCATIE / NIEUWBOUW

 

Oktober 2020

 

 

Boule Horst nl

Contact 

            Jeu de Boulesclub Horst

            Gastendonkstraat 50

          5961 JX Horst a.d. Maas

                     Nederland